Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az ázsiai ország mindenképpen vendégül akarja látni Lionel Messit

A világbajnokság ideje alatt több elképesztő felvételt is láthattunk róla, hogy Bangladesben milyen fanatizmusan szurkolnak az argentin válogatottnak…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

A bangladesi labdarúgó-szövetség elnöke, Kazi Salahuddin nagyon szeretne kedveskedni a helyieknek azzal, hogy elhozza országba a helyiek által ikonként szeretett Lionel Messit akár az argentin válogatott, akár a Paris Saint-Germain színeiben:

“Nagyon szeretnénk vendégül látni Bangladesben az argentin válogatottat. Már elkezdtünk dolgozni rajta, szponzorokat keresünk, elő akarjuk teremteni a szükséges anyagi feltételeket. Mindent meg fogunk tenni érte, hogy sikerüljön. Ha végül mégsem jön össze, akkor megpróbáljuk a Paris Saint-Germaint, mert Lionel Messit látni szeretnénk az országunkban játszani.”

A dél-ázsiai országban nem titkoltan Diego Maradona és az 1986-os világbajnokság óta kultusza van az argentinok iránti rajongásnak. A britek által sokáig elnyomott ország lakói akkor láthatták, hogy valaki le tudja győzni az általuk nem kedvelt hatalmat.

A rajongás azóta sem változott és Messit is legalább akkora bálványnak tekintik napjaink bangladesi futballszurkolói, mint annak idején Maradonát.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!