Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötszörös bajnok vinné a Fehérvár kegyvesztettjét – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a MOL Fehérvár első csapatának keretéből kitett rutinos csatár távozása egyre valószínűbb…

A sport5.co.il információi szerint az egykori ötszörös izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva szeretné megszerezné a MOL Fehérvártól száműzött grúz támadó, Budu Zivzivadzét.

Mint ismeretes, október közepén a MOL Fehérvár–Újpest (0-1) meccs lefújása után a fehérvári szurkolók azt követelték „kedvenceiktől”, hogy vegyék le a mezt, miközben az ünneplő vendégdrukkerek, a tavasszal a Megyeri úton kölcsönben szereplő, a lila-fehéreket 11 góllal segítő Zivzivadzét is éltették. A Vidi grúz támadója tapssal viszonozta a gesztust, majd elcserélte a mezét Vincent Onovóval, s a kapottat még a pályán magára is húzta.

Ezt követően a fehérvári klub vezetősége tiszteletlennek vélte a viselkedését és a 28 éves támadót a második csapathoz száműzte. Zivzivadze pár héttel később egy NB III-as bajnokin súlyos sérülést szenvedett, melyet követően hazájában rehabilitálódott, de azóta visszatért Magyarországra.

“A fegyelmi vétség, amelyet elkövetett az Újpest elleni mérkőzés után, számomra sem volt elfogadható, ha sikerül megegyeznünk, télen már máshol folytatja a pályafutását” – szögezte le a közelmúltban Juhász Roland, a MOL Fehérvár sportigazgatója.

Zivzivadze 2020-ban került Fehérvárra, majd az előző idényben parkolópályára került a csapatnál, ezért a 2021-2022-es évad második felét kölcsönben Újpesten töltötte, ahol 12 bajnokin 11 gólt szerzett. Nyáron többször is hangsúlyozta, hogy szeretne a lila-fehéreknél maradni, azonban végül visszatért a fehérváriakhoz. Az idei szezonban száműzetéséig tíz mérkőzésen egy gólt szerzett.

Klubváltása ügyében a közelmúltban a játékos ügynöke ciprusi első osztályú csapatokkal is egyeztetett, de egyelőre nem sikerült új klubot találnia számára.