Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntés született a Manchester City nemi erőszakkal vádolt játékosáról

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint döntést hoztak a Manchester City nemi erőszakkal vádolt játékosának ügyében…

(Photo by Joe Prior/Visionhaus)

A Sky Sports beszámolói szerint a chesteri koronabíróság kilencből hét vádpontban nem találta bűnősnek a Manchester City hat rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli szexuális zaklatás elkövetésével vádolt játékosát, Benjamin Mendy-t.

Ezekben az ügyekben felmentés született ellene, a maradék két pont vádpont – egy rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli nemi erőszak kísérlete – kapcsán 14 napi tanácskozás után sem jutott döntésre a testület. A királyi ügyészség ezzel kapcsolatban közölte, hogy kezdeményezni fogja ennek a két vádpontnak az újratárgyalását.

A Manchester City tudomásul veszi a chesteri koronabíróság döntését, mely szerint az esküdtszék Benjamin Mendyt felmentette hét vádpont alól, míg további két vádpontban nem tudott dönteni. Mivel az ügy továbbra is lezáratlan, a klub egyelőre nem kívánja kommentálni a történteket” – állt a Manchester City frissen kiadott közleményében.

A 28 esztendős francia balhátvéd a bírósági ügye miatt másfél éve nem léphetett pályára, szerződése idén nyáron jár le a City-nél.