Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: 17 éves argentin támadó érkezhet – Sajtóhír

Talán nem is olyan nagy túlzás kijelenteni, hogy a „legújabb Lionel Messi” került az FC Barcelona átigazolásokért felelőseinek célkeresztjébe. Az utánpótlás válogatott Gianluca Prestianni a Vélez Sarsfieldtől igazolhat Katalóniába.

Egyre fényesebbnek tűnik a jelen a Xavi-éra első megnyert trófeájával, de fontos a jövő építése is az FC Barcelona számára. Ennek egyik lehetséges képviselője lehet az egyik legérdekesebb argentin támadótehetség, a bevezetőben emlegetett Prestianni. A 17. születésnapja előtt álló szélső Buenos Aires külvárosában, Ciudadelaban született, és eddigi rövidke pályafutását csakis a Vélezben és annak utánpótlásában töltötte.

Prestiani már bemutatkozott a fővárosi együttes felnőttcsapatában, bár párhuzamosan tagja a tartalékgárdának is. Sőt, tavaly márciusban meghívták az U17-es válogatottba. Jelenlegi szerződése pedig 2014. december 31-ig érvényes a Vélezzel.

A Tuttomercatoweb a katalán sajtóra hivatkozik, miszerint mind a Real Madrid, mind az FC Barcelona érdeklődik Prestianni után. Azonban a dél-amerikai talentum szíve inkább a gránátvörös-kékek felé a nagy idol, Lionel Messi miatt is.