Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Neymart kikezdte a francia sajtó

A Paris Saint-Germain legutóbbi veresége után Franciaország vezető lapja nem bánt kesztyűs kézzel a fővárosi sztárcsapat játékosaival…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A Paris Saint-Germain vasárnapi, Rennes elleni 1-0-s vereséget után a L’Équipe lesújtó véleménnyel írt a csapat több játékosáról, a francia lap leginkább Neymar teljesítményét bírálta élesen:

“Neymar túl sokszor próbált egyénieskedni. Az eredmény az lett, hogy többször is elvesztette a labdát, és szinte soha nem okozott veszélyt a Rennes kapuja előtt. Ez aggasztó teljesítmény egy hónappal a Bayern elleni BL-meccs előtt.”

“Neymar az átigazolási díj és a fizetés tekintetében a futballtörténelem legnagyobb kudarca” – tette hozzá Daniel Riolo újságíró arra utalva, hogy a brazil futballista 2017 nyarán, 222 millió euróért igazolt át Párizsba a Barcelonától.

A 30 éves klasszis azóta minden sorozatot figyelembe véve 167 mérkőzésen 115 gólt szerzett és 73 gólpasszt adott a PSG színeiben. Neymar azonban hiába teljesített egyénileg jól, a nagyobb mérkőzéseken nem először vallott kudarcot, és mindezidáig nagyobb nemzetközi sikerhez sem tudta segíteni a csapatot.