Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Man. United korábbi sztárja beszólt a francia válogatottnak

Egyelőre nehezen csitulnak az indulatok Franciaországban, miután a világbajnokságot sérülés miatt kihagyó Karim Benzema lemondta a válogatottságot, hogy a továbbiakban csak a Real Madridra kelljen koncentrálnia. Minderről megvan a véleménye korábbi csapattársának, Patrice Evranak is.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A már évek óta visszavonult Patrice Evra sosem palástolta véleményét, még ha az nem is csengett egybe a többség álláspontjával. A Manchester United és a Juventus egykori védője szerint roppant méltatlan az, ahogy végül zárult Karim Benzema válogatott pályafutása. Evra szerint a Real Madrid veteránját a saját honfitársai árulták el, és már-már kényszerítették arra, hogy mondja le a szereplést a nemzeti csapatban.

Mint ismert, az elmúlt években újra a francia válogatott tagja lett Benzema, és a hosszú kihagyás után meg tudott békélni Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal. Azonban Evra elmélete szerint a társai nem nézték jó szemmel azt, hogy a rivaldafény az aranylabdás csillagot föléjük emeli:

„Emberi szempontból van egy kis problémám, és csalódott vagyok a hozzáállás miatt. Kívülről az a benyomásom, hogy Benzema sok embert bosszantott. Egy ilyen játékosért harcolni kellene! Vegyük Di María példáját, aki sérült volt a vb-n, de a döntőben játszott és gólt szerzett, gólpasszt adott. Persze az edző felelőssége is a döntések meghozatala. Szerintem Deschamps mindig a csapatot helyezi a játékosok elé. Azt is szokták mondani, hogy néhány csapattag dühös és féltékeny volt… Ugyanazt a hibát követték el, mint az 1998-as világbajnokok, akik azt hitték, hogy a francia együttes tarozik hozzájuk. Pedig az mindenkié. El akarták dönteni a beválogatást. Nem szabad elkövetni ugyanazt a hibát. A csapatban lehetett volna egy aranylabdás.”

– kritizálta sajátjait, a korábbi 97-szeres válogatott bekk.

A címvédő francia válogatott decemberben kikapott a katari világbajnokság fináléjában Argentínától.