Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jesse Lingard az alkoholhoz fordult a Manchester Unitedben töltött nehéz időszaka alatt

Őszinte vallomást tett a Nottingham Forest középpályása, Jesse Lingard, aki bevallotta, hogy többször is az alkoholhoz fordult, amikor nehéz időszakot élt meg korábbi csapatában, a Manchester Unitedben. 

(Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images)

Jesse Lingard bevallotta, hogy többször is az alkohol felé fordult azért, hogy csökkentse azt a fájdalmat, amit a Manchester Unitednél töltött időszakának utolsó szakaszában érzett.

A 30 éves játékos 22 év után, 2022 júniusában hagyta el az MU-t. Lingard azóta alapember lett új csapatában, a Nottingham Forestben, ám most korábbi csapatáról beszélt, és arról, mivel kellett megküzdeni a Unitedben töltött utolsó hónapokban.

“Lefekvés előtt mindig ittam”

– mondta Lingard Steven Bartlettnek a The Diary of a CEO Podcast című műsorban.

“Ha most visszagondolok erre az időszakra, azt kérdezem magamtól, hogy „Miért tettem ezt?” De szükségem volt valamire, amivel megpróbáltam elűzni a fájdalmat, és valahogy megnyugtatni magamat. Próbáltam elfelejteni, mi történik épp velem. De ez így 10-szer rosszabb volt.”

Lingard, aki 232 alkalommal lépett pályára a Manchester United színeiben, arról is beszélt, hogy ebben az időszakban milyen bántásokat kapott, és ez hogyan befolyásolta ez a teljesítményét.

“Rengeteg bántást kaptam, pedig már eléggé kivoltam, de így is muszáj volt teljesítenem. Olyan dolgokon mentem keresztül, amelyekről se te, se senki nem tud… Úgy éreztem, hogy a világ terhét kell cipelnem a vállamon.”

Lingard azt is elárulta, hogy édesanyja, Kirsty fiatal korában depresszióval küzdött. Az angol válogatott játékos elmesélte, hogy édesanyja gyakran az egész napot ágyban töltötte, ráadásul 2019-ben kórházi kezelésre is szorult, így neki kellett vigyáznia fiatalabb testvéreire.