Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelonától erősített az Atlético Madrid – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az Atlético Madrid a péntek délutáni órákban megerősítette a Barcelona mellőzött holland támadójának megszerzését…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

Az Atlético Madrid hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy két és fél évre szóló szerződést kötött a Barcelonától távozó rutinos holland támadóval, Memphis Depay-jal.

A 28 éves holland válogatott támadó 2021 nyarán igazolt a katalánokhoz, azonban az azóta kinevezett Xavi Hernández irányítása alatt kevesebb lehetőség jutott számára, így már tavaly is többször szóba került az elengedése. Depay az elmúlt másfél szezonban 42 találkozón 14 gólt szerzett a Barca színeiben, az aktuális idényben azonban szinte teljesen parkolópályára került, mindössze négy tétmeccsen jutott szóhoz, egyetlen gól fűződött a nevéhez.

A rutinos játékos korábban hazájában a PSV Eindhoven csapatát szolgálta, majd a 2015-2016-os idényt a Manchester Unitednél, a Barca előtt pedig négy szezont az Olympique Lyon együttesénél töltött. Annak idején a legjobb szezonjában 28 gólt lőtt a PSV-ben, és a Lyonban is volt két 22 gólos szezonja.

A korábbi híresztelések szerint Depay szolgálataiért a madridiak 3 millió euró körüli összeget utalnak a katalánok számlájára.