Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Szoboszlaiék pontot raboltak a Bayern Münchentől! – VIDEÓVAL

A szezon egyik legnagyobb rangadójával kezdődött meg a német bajnokság „tavaszi” idénye. A bajnok Bayern Münchent fogadta az idényt rosszul kezdő, de a novemberi hajrára igencsak magára találó RB Leipzig.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Bundesliga – 16. forduló

Nehéz mérkőzés várt a lipcseiekre, persze ehhez a megállapításhoz nem kellett nagy szakértőnek lenni. Ugyan mind a két együttesnél szorultak nagyobb nevek a kispadra, illetve jócskán voltak fontos, sérülés miatt kimaradó játékosok, de a nehézségek egyértelműen a hazaiakat sújtották. A Leipzignak nélkülöznie kellett a magyar csapatkapitányt, Gulácsi Péter a kapuból, illetve a támadóalakzat kapós gyöngyszemét, Nkunkut. A Bayern sztárkapusa, Manuel Neuer szintén sérülés miatt kényszerpihenőzik. Helyét a minap igazolt Yann Sommer foglalta el már ma estére. Nagelsmann mesternek a nyáron igazolt gólvágót, a már a katari vb-t is elmulasztó Sadio Manét is ki kellett hagynia.

Az első félidő tipikus “szezon eleji” játékot hozott. A néha már-már feszültnek látszó játékosok igencsak darálós focit mutattak be, viszonylag kevés támadás futott ki egészen a kapukig. A Willi Orban vezérelte haza védelem szépen vissza-vissza zárt az összeomló kontráik után. A Bayern csak az első félidő hajrájára fordulva tudott felülkerekedni. Ekkor a mindig alábecsült Choupo-Moting vette be a Gulácsi helyettesítő Janis Blaswich kapuját.

A szünet után gyorsan jött az egyenlítés. André Silva beadását Szoboszlai stukkolta Sommer kapujára. A magyar sztár fejesébe Halstenberg pöckölt gólt, és mint később kiderült, egy pontot érően. Ezt követően is maradt a viszonylag kiegyenlített játék: valamivel többet volt a labda a münchenieknél, akiktől továbbra is látványosan hiányzik egy klasszikus klasszis befejezőember. A Leipzig támadásai számszerűleg kerekedtek csak a Bayern fölé.

A döntetlen egyik félnek sem számít túl jó, de összességében túl rossz eredménynek. Ha a Freiburg szombaton nyerni tud Wolfsburgban, akkor kétpontosra olvasztja az éllovas “Bőrnadrágosok” előnyét.

RB Leipzig – Bayern München 1-1 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse); Vezette: Daniel Siebert
Gólszerző: Halstenberg (52.), ill. Choupo-Moting (37.)
Sárgalap: Schlager (41.), Laimer (71.), ill. Musiala (35.), Goretzka (52.), Upamecano (66.)

Leipzig: Blaswich – Halstenberg (Raum, 90+1), Gvardiol, Orban, Simakan (Klostermann, 83.)– Olmo (Haidara, 83.), Laimer, Schlager, Szoboszlai – Forsberg (Werner, 67.), André Silva. Vezetőedző: Marco Rose.
Bayern: Sommer – Davies, de Ligt, Upamecano, Pavard – Goretzka, Kimmich – Sané, Musiala (Coman, 68.), Gnabry (Müller, 83.) – Choupo-Moting (Tel, 85.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

A Bundesliga 16. fordulójának menetrendje:
2023. január 20. Péntek
RB Leipzig – Bayern München 1-1

2023. január 21. Szombat
15:30 Eintracht Frankfurt – Schalke 04
15:30 Union Berlin – Hoffenheim
15:30 VfB Stuttgart – Mainz
15:30 Bochum – Hertha BSC
15:30 Wolfsburg – Freiburg (tv: Arena 4, élő)
18:30 1. FC Köln – Werder Bremen (tv: Arena 4, élő)

2023. január 22. Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Augsburg (tv: Arena 4, élő)
17:30 Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (tv: Arena 4, élő)

A német bajnokság állása:


Standings provided by Sofascore