Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a német válogatott új igazgatóját – HIVATALOS

A német válogatott igazgatói posztja a világbajnokság után üresedett meg, azonban kijelölték az új személyt a Nationalelf élére…

A német labdarúgó-szövetség a pénteki napon kinevezte új igazgatóját a korábbi világbajnok kiválóság, Rudi Völler személyében, aki a világbajnokság után távozó Oliver Bierhoffot váltja a poszton.

A 62 éves egykori klasszis játékosként 1990-ben világbajnoki címet nyert, míg az 1986-os vb-n és az 1992-es Eb-n második helyezést ért el a válogatottal. Völler 90 mérkőzésen 47 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben. Visszavonulása után 2000 és 2004 között szövetségi kapitányként dolgozott a nemzeti csapat élén, a 2002-es világbajnokságon ezüstérmet szereztek. Most újból visszatérhet a válogatotthoz, új posztját február elsejétől töltheti be, addigra távozik a Bayer Leverkusen igazgatóságából.

“Mindenekelőtt le kell fektetnünk az alapjait egy sikeres, egész Németország által támogatott hazai Európa-bajnokságnak. Ehhez megvannak a játékosaink. Ebből a sok kiváló játékosból szeretnénk újra egy egységes közösséget formálni, egy erős és szimpatikus válogatottat azzal az egyértelmű céllal, hogy visszaszerezzük a szurkolók feltétel nélküli támogatását” – nyilatkozta Völler.

A német válogatott szövetségi kapitányi posztján Hans-Dieter Flick maradt a gyenge vb-szereplés ellenére. A Nationalelf másfél év múlva házigazdája lesz a soron következő, 2024-es Európa-bajnokságnak.