A Paris Saint-Germainben folytatja az Inter távozója – sajtóhír

Miután nem hosszabbított az Interrel, új csapatot keresett és talált magának a szlovák válogatott hátvédje…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A L’Équipe információi szerint az Inter csapatától az idény végén szerződése lejártával távozó Milan Skriniar megegyezett abban a Paris Saint-Germain vezetésével, hogy július elsejétől a csapat játékosa lesz. A francia lap úgy tudja, hogy a szlovák hátvéd kétéves megállapodást köthet a francia sztárcsapattal.

A 27 esztendős védő 2017-ben 27 millió euró ellenében került a milánóiakhoz a Sampdoriától, és rövid idő alatt a Nerazzurri alapembere lett. Skriniar eddig minden sorozatot figyelembe véve már több mint 200 térmérkőzésen szerepelt az Inter színeiben, ezalatt hátvéd létére 11 gólt szerzett. Évről évre nélkülözhetetlen tagja a csapat védelmének, a tavalyi bajnoki cím alkalmával a 38-ból 32 mérkőzésen játszott. A legutóbbi kiírásban egyebek mellett 35 bajnokin és a nyolc BL-meccs mindegyikén számításba vették őt.

Az 58-szoros szlovák válogatott hátvéd hazájában a Zsolna csapatában szerepelt, míg az Intert megelőzően egy évet, a 2016-2017-es idényt töltötte a Samp alkalmazásában.

Skriniar klubváltásáról a két csapat már hónapok óta tárgyalásokat folytatott egymással, azonban az átigazolási díjról nem tudtak megegyezni, ám közben nem hosszabbított a klubjával sem, így június 30-tól szabadon igazolhatóként válthat klubot.