Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: biztosan növelte tovább előnyét a Napoli – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 19. fordulójának szombati kora esti mérkőzésén a listavezető Napoli regionális rangadón vett részt az eseménydús hetet letudó Salernitana otthonában…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Napoli félidőnként szerzett egy-egy ponttal könnyedén győzte le 2-0-ra a Salernitanát és került egy újabb lépéssel közelebb a hőn áhított bajnoki címhez. A vendégek esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, de jó ideig meddőnek bizonyult a jelentős mezőnyfölényük. A hazaiakat még az ág is húzta, Gyömbért ugyanis negyedóra elteltével sérülés miatt le kellett cserélniük. Ennek ellenére jól állták a sarat és a jelentős mezőnyfölény ellenére kevés lehetőséget alakított ki a Napoli. Az első játékrész ráadásában viszont Anguissa jobboldali elfutása utáni középre adásából az előre húzódó csapatkapitány Giovanni Di Lorenzo már bevette Ochoa kapuját és előnyhöz juttatta az övéit. A fordulást követően is a nápolyiak maradtak lendületben, három perc elteltével a Serie A góllövőlistáját is vezető Victor Osimhen pofozott a hálóba egy kipattanót, megszerezve saját maga 13. gólját a bajnokságban. Kétgólos hátrányban a Salernitanának fel kellett adnia a teljesen zárt védekezést és néhány kósza támadást is vezetett, de komolyabb lehetőséget képtelen volt kidolgozni Meret kapuja előtt. Ezzel szemben a Napoli többször is közel járt a harmadik gól megszerzéséhez, Ochoának minden rutinjára szüksége volt, hogy védje Osimhen következő próbálkozásait, de sikerrel tett meg mindent, hogy megőrizze a 2-0-s eredményt a lefújásig.

Spalletti legénysége az újabb győzelemmel 12 pontra növelte előnyét a Serie A élén az üldözőkkel szemben.

A múlt hétvégi, Atalanta elleni 8-2-es vereség után a salernóiak menesztették Davide Nicolát, ám két nappal később visszaengedték a vezetőedző posztjára. A szakember ezúttal sem tudott ugyan csodát tenni, és a Salernitana már hét forduló óta nyeretlen, de nem zuhantak össze a listavezetővel szemben.

Salernitana – Napoli 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Di Lorenzo (45+3.), Osimhen (48.)

 

A Serie A 19. fordulójának eddigi eredményei és további pároításai

Szombat:
Hellas Verona – Lecce 2-0
Salernitana – Napoli 0-2
20:45 Fiorentina – Torino

Vasárnap:
12:30 Sampdoria – Udinese (tv: Sport 2)
15:00 Monza – Sassuolo (tv: Sport 2)
18:00 Spezia – AS Roma (tv: Sport 2)
20:45 Juventus – Atalanta (tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Bologa – Cremonese (tv: Sport 1)
20:45 Inter – Empoli (tv: Sport 1)

Kedd:
20:45 Lazio – AC Milan (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore