Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: két nap után visszatért helyére a menesztett edző – HIVATALOS

Sokmindent láthattunk már az évek során a formabontó olasz edzőkezelésben, de a Salernitana legutóbbi esete alighanem még ott is extrémnek számít…

 

Ahogyan arról beszámoltunk, a Salernitana hétfőn menesztette vezetőedzőjét, Davide Nicolát, miután a csapat a múlt fordulóban 8-2-es, megsemmisítő vereséget szenvedett az Atalantától, azonban két nappal a kirúgása után a trénert visszaültették a posztjára, mivel nem találtak megfelelő utódot.

A 49 éves tréner tavaly februárban, idény közben vette át a salernói csapat irányítását, és meglehetősen kilátástalannak tűnő helyzetből tartotta bent a csapatot az első osztályba. Nicola kezei alatt a Salernitana az idei szezonban lényegesen jobban teljesített és sokáig stabil középcsapatnak tűnt, ám az utolsó hat fordulóban egyetlen mérkőzést sem nyertek meg. Ennek ellenére a 16. helyen még mindig kilenc pont az előnye a kieső helyezettekhez képest, köszönhetően annak, hogy az utolsó három együttes jelentősen lemaradt a mezőny többi tagjától.

Nicola közösségi oldalán megjegyezte: azt követően őrizheti meg pozícióját, hogy sikerült meggyőznie a klub elnökét, Danilo Iervolinót, gondolja át korábbi döntését.

“Ez Salerno, a Salernitana: sokkal több, mint egy focicsapat!” – írta lelkesen az eredetileg laptára tett edző