Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kiütéses győzelem, nyolcat rámolt ellenfelének az Atalanta – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 18. fordulójában a vasárnapi kora esti órákban az Atalanta a Salernitana együttesét látta vendégül…

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Az Atalanta hozta a kötelezőt és alaposan kitömte a Salernitanát, miután 8-2-es csapást mért a déliekre. A bergamóiak hamar magukhoz ragadták az előnyt, hiszen Jérémie Boga öt perc elteltével vezetéshez juttatta a csapatát, azonban újabb öt perccel később a vendégek az első lehetőségükből egyenlítettek Boulaye Dia révén. Gyors gólváltássla indult a találkozó, 1-1. Az Atalanta azonban diktálta a tempót és irányította a játékot, kisvártatva pedig újra vezetéshez jutott, miután Ademola Lookman büntetőből volt eredményes. Ezúttal nem hagyták egyenlíteni az ellenfelet, mert három perccel később Giorgio Scalvini is eredményes volt egy szöglet utáni fejesből. Egyre inkább egyértelműsödött a hazai gárda fölénye, többször is sikerrel törték át a salernói védelmet. Ennek eredményeként az első játékrész hajrájában még Teun Koopmeiners a saját tizenegyese utáni kipattanót értékesítette, valamint a fiatal dán csatár, Rasmus Höjlund is betalált, így 5-1 állt a szünetben az eredményjelzőn. A fordulást követően Lookman bevitte a hatodik találatot is, majd nem sokkal később a Juventustól megszerzett Hans Nicolussi Caviglia pályafutása első Serie A-s találatával szépített 6-2-re. Felzárkózásról azonban továbbra sem beszélhettünk, mindössze negyedóra telt el a második játékrészből, amikor a Granata korábbi játékosa, Ederson lőtte be csapata hetedik találatát. Ezt követően némileg visszavett az iramból és megkegyelmezett kiütött ellenfelének a La Dea, azonban a hajrában Zapata átadásából Nadir Zortea még szerzett egy újabb gólt, beállítva a 8-2-es végeredményt.

Atalanta – Salernitana 8-2 (5-1)
Gólszerzők: Boga (5.), Lookman (20., 54. – az elsőt büntetőből), Scalvini (23.), Koopmeiners (38.), Höjlund (41.), Ederson (61.), Zortea (85.), ill. Dia (10.), Nicolussi Caviglia (56.)

 

A 18. forduló eredményei és további programja

Péntek:
Napoli – Juventus 5-1

Szombat:
Cremonese – Monza 2-3
Lecce – AC Milan 2-2
Inter – Hellas Verona 1-0

Vasárnap:
Sassuolo – Lazio 0-2
Torino – Spezia 0-1
Udinese – Bologna 1-2
Atalanta – Salernitana 8-2
20:45 AS Roma – Fiorentina (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Empoli – Sampdoria (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore