Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Sassuolo otthonában törte meg rossz szériáját a Lazio! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 18. fordulójában a vasárnapi játéknap nyitásaként a Lazio a Sassuolo otthonában lépett pályára.

(Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

Két igen rossz formában lévő csapat találkozott egymással vasárnap kora délután, hiszen a Sassuolo 6, a Lazio pedig 3 forduló óta nem tudott győzelmet aratni a bajnokságban. A találkozó első veszélyes helyzeteit a hazaiak dolgozák ki, akik az első két percben kétszer is megpróbálták bevenni Provedel kapuját, de mindkét esetben egy védő blokkolni tudott, ami után szöglet következett. A 6. minutumban aztán a Lazio is közel járt a gólszerzéshez, de Zaccagni távoli próbálkozását Pegolo tudta kiütni. A 15. percben aztán komoly veszteség érte a fővárosi együttest, miután Immobile meghúzódott, és cserét kért. A Lazionak így legveszélyesebb fegyvere nélkül kellett harcolnia a győzelemért. A következő komoly helyzetekre egészen a félidő végéig kellett várni, ekkor Lauriente tesztelte Provedelt, aki bravúrral hárítani tudott, majd nem sokkal később Frattesi távoli lövését is fognia kellett. Közvetlenül a félidei szünet előtt aztán büntetőhöz jutott a Lazio, miután Toljan kézzel ért a labdához Milinkovic-Savic fejese után! A megítélt tizenegyest aztán Zaccagni értékesítette, Pegolo hiába érezte az irányt, hárítani nem tudott, 0-1!

A második játékrész elején aztán próbálkozott becsülettel a Sassuolo az egyenlítés érdekében, de rendre igen pontatlanra sikeredtek a befejezések. A 65. minutumban aztán nagyon közel járt a Lazio ahhoz, hogy megduplázza az előnyét: egy formás akció végén Alberto tálalt Pedro elé, de a spanyol tekerése kevéssel elsuhant a kapu mellett. A 76. percben Frattesi veszélyeztetett a Lazio kapuja előtt, de a középpályás fejese kevéssel elszállt Provedel kapuja felett. Az utolsó percekhez közeledve Marusic is közel járt ahhoz, hogy eldöntse a találkozót a vendégek számára, de a távoli lövése minimálisan célt tévesztett. A 94. percben aztán sikerült minden kérdést lezárnia a Lazionak! Egy előreívelt labdánál Felipe Anderson tudta kihasználni Tressoldi hibáját, majd a kapust kicselezve az üresen maradt kapuba lőtte a labdát, 0-2! A Lazio így 2 vereség és egy döntetlen után visszatért a győzelmi ösvényre, és 4 pontra megközelítették a 2. helyezett Milant, ezzel szemben a Sassuolo pocsék szériája tovább folytatódik, az elmúlt 7 bajnokijukon ugyanis mindössze 1 pontot tudtak begyűjteni.

Sassuolo – Lazio 0-2 (0-1)
Helyszín:
Mapei Stadium Vezette: L. Pairetto
Gólszerzők:
-ill. Zaccagni (45+3. – büntető), Felipe Anderson (90+4.)
Sárga lapok: Toljan (45+1.), Tressoldi (45+2.), Rogerio (64.), Erlic (83.), Lopez (88.) ill. Casale (18.), Cataldi (45+2.), Hysaj (65.)
Kiállítás: -ill.-

Sassuolo: Pegolo – Rogerio, Tressoldi, Erlic (Ferrari 85.), Toljan – Traoré (Thorstvedt 69.), Obiang (Lopez 54.), Frattesi – Lauriente (Ceide 69.), Alvarez (Defrel 54.), Berardi Vezetőedző: Alessio Dionisi

Lazio: Provedel – Hysaj, Casale (Patric 90.), Romagnoli, Marusic – Milnkovic-Savic, Cataldi (Vecino 78.), Luis Alberto – Felipe Anderson, Immobile (Pedro 15.), Zaccagni Vezetőedző: Maurizio Sarri

A mérkőzés összefoglalója:

A 18. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Napoli – Juventus 5-1

Szombat:
Cremonese – Monza 2-3
Lecce – AC Milan 2-2
Inter – Hellas Verona 1-0

Vasárnap:
Sassuolo – Lazio 0-2
15:00 Torino – Spezia
15:00 Udinese – Bologna (Tv: Sport 2)
18:00 Atalanta – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Fiorentina (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Empoli – Sampdoria (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore