Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: menesztette edzőjét az Atalanta által lemészárolt csapat! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette edzőjét, Davide Nicolát.

Mint arról beszámoltunk, az olasz bajnokság 18. fordulójának vasárnapi játéknapján a Salernitana hatalmas pofonba szaladt bele az Atalanta vendégeként. A salernói kiscsapat végül 8:2-es vereséget szenvedett a bergamoiaktól, ami után rögtön felröppentek olyan pletykák, hogy nem csupán az edző, Davide Nicola állása került veszélybe, hanem a tulajdonos akár a sporigazgatót is menesztheti. Utóbbira eddig még nem került sor, az viszont már hivatalossá vált, hogy Nicola munkáját megköszönte a vezetőség! A 49 éves tréner még tavaly februárban vette át a Salernitana irányítását, amely akkor a sereghajtó helyen állt a Serie A-ban, Nicolával viszont így is sikerült kiharcolni a bennmaradást. A szakvezetővel ebben a szezonban is jól kezdett a salernói gárda, amely állt a tabella 9. helyén is, az elmúlt 6 fordulóban viszont mindössze 2 pontot tudtak begyűjteni, ami miatt visszacsúsztak a 16. pozícióba.

A klub Nicola utódját még nem nevezte ki, de az biztos, hogy az új edző nem olyan nehéz helyzetben fogja átvenni a csapatot, mint a most menesztett tréner 1 évvel ezelőtt, mivel a csapat még így is 9 pontos előnnyel rendelkezik a 18. helyezett Hellas Veronával szemben.