Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az edző és az igazgató is repülhet a nagy zakó után – sajtóhír

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 18. fordulójában az Atalanta 8-2-es csapást mért a Salernitanára

(Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images)

A Goal Italia információi szerint a Salernitana tulajdonosa égtelen haragra gerjedt a kiütéses vereség után, és a 8-2-es zakót követően nem csak Davide Nicola vezetőedző, hanem Morgan De Sanctis sportigazgató helye is komoly veszélybe került a klubnál

A 49 éves tréner tavaly februárban, idény közben vette át a salernói csapat irányítását, és meglehetősen kilátástalannak tűnő helyzetből tartotta bent a csapatot az első osztályba. Nicola kezei alatt a Salernitana az idei szezonban lényegesen jobban teljesített és sokáig stabil középcsapatnak tűnt, ám az utolsó hat fordulóban egyetlen mérkőzést sem nyertek meg. Ennek ellenére a 16. helyen még mindig kilenc pont az előnye a kieső helyezettekhez képest, köszönhetően annak, hogy az utolsó három együttes jelentősen lemaradt a mezőny többi tagjától.

Olasz sajtóinformációk szerint Nicola helyének pótlására a korábban a Parmát és a Sampdoriát irányító Roberto D’Aversa vagy a Roma és a Sassuolo egykori mestere, Eusebio Di Francesco lehet a legnagyobb esélyes.