Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: súlyos pontlevonással sújtották a Juventust

Súlyos pontlevonással sújtották az olasz rekordbajnokot, azaz a Juventust. A torinói együttestől pénzügyi szabálytalanságok miatt nem kevesebb mint 15 pontot vontak le, ráadásul több személyt évekre eltiltottak. 

Az olasz ügyész, Guiseppe Chine átigazolásokkal kapcsolatos pénzügyi szabálytalanságok miatt 9 pontos levonást követelt a Juventus ellen, azonban ezt a bíróság további 6 ponttal megtoldotta. A vád szerint a Juve több játékosnál is nagyobb összeget határozott meg annak érdekében, hogy több fizetést és teljesítmény bónuszt kaphassanak. 

Emellett a Juventus korábbi vezérkarának több tagja is több hónapos vagy akár éves eltiltást kapott. Andrea Agnelli vagy éppen Maurizio Arrivabene két évig, míg Pavel Nedved nyolc hónapig nem dolgozhat az olasz futballban. 

A Juventus a súlyos levonás miatt egészen a 10. helyre esett vissza, így 37 pont helyett 22 áll a tabellán a csapat neve mellett. A Juve szezonja nem indult valami fényesen, viszont a nyolc meccses győzelmi sorozat miatt szépen feljött Allegri legénysége, ráadásul a Napoli elleni csúfos vereségig még sokáig gólt sem kaptak a bajnokságban.