Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az AZ hazai győzelemmel tapad a Feyenoordra – videóval

A Feyenoord és az Ajax rangadója után az üldöző AZ Alkmaar hazai környezetben fogadta a Fortuna Sittardot…

Az AZ Alkmaar esélyeshez méltóan 3-1-es győzelmet aratott a mezőny második felében tanyázó Fortuna Sittard ellen. A hazai gárda már a negyedik percben magához ragadta az előnyt Dani de Wit jóvoltából, melyre azonban a vendégeknek még volt válasza: a veterán török Burak Yilmaz tizenegyesből volt eredményes az első tíz perc lejártával. Nem kellett sokat várni az AZ újabb góljára és az első játékrész derekánál egy öngóllal vették vissza a vezetést. A szünetben 2-1 volt az állás, majd tíz perccel a fordulást követően a hazaiak remek formában lévő görög gólfelelőse, Vangelis Pavlidis vette a Fortuna ketrecét, kialakítva ezzel a találkozó későbbi végeredményét.

Győzelmével az AZ két pontra megközelítette a második helyen az éllovas Feyenoordot, és továbbra is közvetlenül érintett a bajnoki címért folyó csatározásban.

A hazaiak fiatal magyar légiósa, Kerkez Milos végig játszotta a rendes játékidőt, a 90. percben cserélték le. A 19 esztendős bekk a 17. fordulóban 16. alkalommal lépett pályára az Eredivisie idei kiírásában.

AZ Alkmaar – Fortuna Sittard 3-1 (2-1)
Gólszerzők: D. de Wit (4.), Navarro (24. – öngól), Pavlidis (56.), ill. Yilmaz (11. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore