Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egyetlen gól elég volt a Barcelonának a győzelemhez a Getafe ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 18. fordulójában a Barcelona a Getafét fogadta a Camp Nouban. Kevés helyzettel operáltak a katalánok, de végig fölényben futballoztak.  Egy gól azonban így is összejött, ami a három pontot jelentette a Barcának, így bebiztosították az első helyüket a tabellán. 

(Photo by Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images)

Fölényben játszott a Barcelona az első félidőben, azonban sok helyzetet nem tudott kialakítani, és a Getafe se volt igazán veszélyes, bár rögtön az 1. percben volt egy helyzete a vendégeknek, amikor Ünal lövését védte is Ter Stegen, de később kiderült, lesről indult a játékos. A 7. percben Fati lőtt volna a jobb alsóba nagyjából 19 méterről, de Soria vetődve védett, ám a labda megpattant Duartén, és majdnem a hálóba került a játékszer. A 30. percben ismét Fati lőtt, ismét védett a kapus és ismét megpattant a labda Duertén, de megint nem ment be a hálóba. A 31. percben a Getafe is megmutatta magát, amikor Alena passzával tört kapura Ünal, de kivetődött elé Ter Stegen, a labda pedig kipattant róla, ám ez is les volt. A 32. percben azonban mégis a Barcelona szerzett vezetést, amikor Raphinha indult meg a bal szélen Koundé passzával, majd középre adta a labdát, ahol Pedri érkezett, és a hálóba is lőtt megelőzve a kétségbeesetten visszafutó Mayoralt. A 43. percben még érkezett még egy vendéghelyzet, amikor az Iglesiasszal összejátszó Alena nagy erővel adta középre a labdát, azonban az érkező Ünal azonban így nem érte el azt. Végül ezzel az eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben is sokat volt a labda a katalánoknál, de a lövések és a helyzetek számában kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, azaz, kevés helyzetet láthattunk. Az 59. percben Alba balról csodásan adta középre a labdát, azonban Fati nem jól vette le, de így volt jó Dembélének, aki végül jócskán a kapu bal oldala mellé lőtt. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, majd a 75. percben a jobb szélen meginduló Suárez beadását Mayoral az ötösről jócskán a jobb sarok mellé fejelte Koundét megelőzve. A 80. percben Fati két lövését is blokkoltál, majd Kessié próbálkozását védte a kapus. A 93. percben viszont ott lehetett volna az egyenlítés a Getafe előtt, amikor egy szabadrúgás után Latafa Ter Stegen ölébe fejelte a labdát, így maradt az eredmény, és a Barca ünnepelhetett.

Barcelona – Getafe 1-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Javier Iglesias Villanueva
Gólszerzők: Pedri (32.) ill. –
Sárga lap: Dembélé (68.) ill. Alderete (44.), Ünal (82.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto (Alonso, 77.), Koundé, Christensen (Eric García, 46.), A. Baldé (Alba, 46.) – Gavi, Busquets, Pedri – Raphinha (Kessié, 62.), Fati, O. Dembélé. Vezetőedző: Xavi

Getafe: Soria – Damián Suárez, Djené, D. Duarte, Alderete, J. Iglesias (Gastón Álvarez, 84.)  – Alena, Algobia (Villar, 62.), L. Milla (Seoane, 84.) – Ünal (Latasa, 84.), Mayoral (Portu, 77.). Vezetőedző: Quique Sánchez

Péntek:
Mallorca – Celta Vigo 1-0

Szombat:
Rayo Vallecano – Real Sociedad 0-2
Espanyol – Betis 1-0
Atlético Madrid – Valladolid 3-0
Sevilla – Cadiz 1-0

Vasárnap:
Villarreal – Girona 1-1
Elche – Osasuna 1-0
FC Barcelona – Getafe 1-0
21:00 Athletic Bilbao – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Hétfő
21:00 Valencia – Almeria (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore