Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: Uruguay magabiztos sikerrel mutatkozott be – videóval

A 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokság vasárnapi játéknapján a B csoportban a második forduló mérkőzéseit rendezték meg…

 

Az első fordulóban csak döntetlent játszó címvédő Ecuador a vártnál talán nehezebben, de 1-0-ra legyőzte az első mérkőzését megnyerő Bolíviát. A magaslati csapat hősiesen küzdött és mivel sokáig gól nélküli döntetlen volt az állás, minden esélye meg volt a pontszerzésre. Sőt, a La Verde előtt komoly gólszerzési lehetőségek is adódtak, a második félidő derekánál Chavez Cruz ajtó-ablak helyzetet lőtt az üresen tátongó kapu fölé. Ecuador mezőnyfölénye végül a hajrában érett góllá, a nagyszerű napot kifogó Poveda kapus ugyanis a 79. percben tehetetlennek bizonyult Garis Mina szöglet utáni csúsztatásával szemben. Az egyenlítőiek ezzel a csoport élére álltak és szabadnapra mennek, míg Bolívia a következő körben Chilével vívhat ki-ki meccset a továbbjutásért.

Bolívia – Ecuador 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. G. Mina (79.)

 

A B csoport másik vasárnapi találkozóján Uruguay hamar többgólos előnybe aratott 3-0-s sikert Chile felett. A Celeste igazi erődemonstrációt tartva mutatkozott be a tornán, hiszen az első meccsét játszó uruguayi csapat hét perc alatt kétgólos előnyre tett szert a La Roja ellen. Előbb a csapatkapitány Fabricio Díaz lapos átlövése talált utat a kapuba, majd egy lefordulást követően Luciano Rodríguez a tizenhatos előteréből bombázott a hálóba. A kezdeti sokk után a chileiek ugyan rendezni tudták a soraikat, újabb gólt Uruguay szerzett az első félidő hajrájában, amikor egy ellentámadás végén Damian García jobbról szó szerint hálószaggató gólt lőtt. A lényegi kérdések ezzel egy félidő alatt eldőltek, a második játékrészben nem történt változás. Uruguay magabiztos három ponttal rajtolt, az egy ponttal bíró Chile Bolívia ellen bízhat a javításban.

Chile – Uruguay 0-3 (0-3)
Gólszerzők:ill. F. Díaz (4.), L. Rodríguez (7.), D. García (39.)

 

A B csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore

A B csoport következő fordulója:

Január 24., kedd, 23:00 Uruguay – Venezuela
Január 25., szerda, 01:30 Chile – Bolívia

Hétfő éjjel az A csoporban már a harmadik forduló mérkőzéseit rendezik meg, köztük a várva várt Argentína-Brazília összecsapást, amely a “gauchók” számára élet-halál kérdés lehet, hiszen egy újabb vereséggel a kiesés szélére sodródnának. A négypontos Paraguay a nullapontos Peruval találkozik, míg a házigazda Kolumbia szabadnapos lesz.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 23., hétfő, 23:00 Paraguay – Peru
Január 24., kedd, 01:30 Argentína – Brazília

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!