Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: a Newcastle egygólos előnyt szerzett idegenben – videóval

Az Angol Ligakupában már az elődöntőket rendezték hétközben, amelyek továbbjutói két mérkőzésen dőlnek el… 

Az előzetesek alapján a Newcastle volt a mérkőzés esélyese, a Premier League-ben jelenleg a harmadik helyet foglalják el meglepetésre, míg a Southampton csak sereghajtó az angol élvonalban, de mint tudjuk, a kupamérkőzések mindig teljesen mások.

Az első félidő nem hozott elődöntőhöz méltó izgalmakat, ugyanis komolyabb helyzet nélkül csorgott leg az első 45 perc. A hazaiak 3 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, amiből egy találta el azt, míg a vendégek 4-szer vették célba a Szentek kapuját, de mindegyik elkerülte, így egy nézői szemmel unalmasnak mondható 0-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrész már egy picivel izgalmasabb volt, többet próbálkoztak az együttesek, viszont a nagy helyzetek ezúttal is elmaradtak. A 74. percig kellett várni az első igazán komoly gólszerzési lehetőségre, akkor Alexander Isak átadásából Joelinton tudta megszerezni a vezetést a vendégek részére. Alig két minutummal később úgy festett, hogy egyenlíteni tud a Southampton, azonban a VAR által Attwell játékvezető érvénytelenítette a találatot kezezés miatt. Ezt követően is próbálkoztak a Szentek, de igazán nagy gólszerzési esélyük nem volt, sőt, a 86. percben Duje Caleta-Car második sárga lapját követően a kiállítás sorsára jutott. A hátralévő pár percet pedig meg kihúzta a Newcastle, így előnyt szereztek a visszavágóra.

Southampton – Newcastle 0-1 (0-0)
Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton), Vezette: S. Attwell
Gólszerző: Joelinton (73.)
Kiállítva: Duje Caleta-Car (86.)