Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kimmich óriási gólt lőtt, a Bayern botlott a Köln ellen! – videóval

Múlt pénteki döntetlenje után ismét csak egy ponttal gazdagodott német élvonalbeli bajnokság listavezetője, a Bayern München: a bajorok ezúttal hazai pályán ikszeltek, méghozzá a Köln ellen a 17. fordulóban.

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Már a 4. percben bajba kerültek a müncheniek, ugyanis a vendégek középpályása, Ellyes Skhiri egy sarokrúgás végén közelről eredményes volt – a tunéziai futballista nagy formában van, az előző bajnokiján két góllal és egy előkészítéssel járult hozzá csapata győzelméhez. A kölniek az előny birtokában visszaálltak, más kérdés, hogy a Bayern sem tudott igazán veszélyes lenni az ellenfél kapujára. A csapatok tehát egygólos vendég vezetéssel mehettek pihenőre.

A szünetben Julian Nagelsmann Kingsley Comant és Ryan Gravenberchet is becserélte, mindketten aktívan futballoztak, az egyenlítés azonban sokáig nem jött össze – ebben óriási szerepe volt Marvin Schwabe kapusnak, aki bravúrokat mutatott be. A 68. percben Thomas Müller is beállt, de a müncheniek inkább átlövésekkel próbáltak kiegyenlíteni – mindez a 90. percben jött össze Joshua Kimmich révén, aki az idény egyik legnagyobb bombagólját hozta össze. A hazaiak a góljukat követően mindent elkövettek a három pontért, de a védekező felfogásban játszó Köln elvitt egy pontot az Allianz Arénából.

A Bayern továbbra is vezeti a Bundesliga tabelláját, ám az üldöző Leipzig négy pontra megközelítette az együttest. A Steffen Baumgart vezette kölniek a 10. pozíciót foglalják el a táblázaton.

Németország, Bundesliga, 17. forduló
FC Bayern München – 1. FC Köln 1–1 (0-1)
Helyszín: Allianz Arena; Játékvezető: Tobias Stieler
Gólszerzők: Kimmich (90.), ill. Skhiri (4.)
Sárga lap: Huseinbasic (12.)

Bayern: Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies (Tel 82.) – Kimmich, Goretzka (Gravenberch 46.) – Sané, Musiala (Müller 68.), Gnabry (Coman 46.) – Choupo-Moting. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

Köln: Schwabe – Schmitz, Soldo, Chabot, Hector – Huseinbasic (Ljubicic 46.), Skhiri – Maina (Lemperle 71.), Olesen (Martel 46.), Kainz (Schindler 58.) – Tigges (Selke 57.). Vezetőedző: Steffen Baumgart.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Kedd
Schalke 1–6 Leipzig
Hertha 0–5 Wolfsburg
Hoffenheim 2–2 Stuttgart

Szerda
18:30 Mainz – Borussia Dortmund (Arena 4)
20:30 Augsburg – Mönchengladbach
20:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt (Arena 4)
20:30 Bayer Leverkusen – Bochum
20:30 Werder Bremen – Union Berlin

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore