Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Olmo remekelt, a Lipcse kiütötte a Schalkét! – videóval

Magabiztos győzelmet aratott a több magyar játékost is foglalkoztató RB Leipzig a német élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának nyitómérkőzésén: a lipcseiek idegenben győzték le a Schalke 04-t, méghozzá 6–1-re.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Már az első negyedórában kétgólos előnyre tett szert a Leipzig, amelynek kezdőcsapatában ezúttal is helyet kapott Willi Orbán és Szoboszlai Dominik. Az első gól a 7. percben született André Silva révén, majd Benjamin Henrich duplázta meg az előnyt – a gelsenkircheni védelem finoman szólva sem állt a helyzet magaslatán. A vendégek még a szünet előtt bebiztosították a három pontot, méghozzá Silva újabb góljának és Timo Werner találatának köszönhetően, amivel a felek négygólos különbséggel vonulhattak öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően a több cserét is végrehajtó hazaiak viszonylag korán szépítettek Soichiro Kozuki révén, ugyanakkor Marco Rose együttese továbbra is uralta az összecsapást. A lipcseiek a hajrában kétszer is betaláltak, Dani Olmo iratkozott fel az eredményjelzőre a két előkészítése után, majd a padról beszálló Yussuf Poulsen alakította ki a végeredményt.

A Leipzig ideiglenesen feljött a második helyre a Bundesliga tabelláján, míg a sereghajtó Schalke számára egyre távolibbnak tűnik a bennmaradás.

Németország, Bundesliga, 17. forduló
FC Schalke 04 – RB Leipzig 1–6 (0-4)
Helyszín: Veltins Arena; Játékvezető: Benjamin Cortus
Gólszerzők: Kozuki (56.), ill. André Silva (7., 44.), Henrichs (15.), Werner (45+2.), Olmo (83.), Poulsen (89.)
Sárga lap: Frey (79.), ill. Kampl (90+3.)

Schalke: Schwolow – Brunner, Yoshida, Matriciani, Uronen (Aydin 46.) – Kozuki (Terodde 80.), Latza, Krauss (Drexler 45+3.), Larsson (Ivan 46.), Bülter – Frey (Mohr 80.). Vezetőedző: Thomas Reis.

Leipzig: Blaswich – Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg (Raum 85.) – Laimer (Haidara 77.), Schlager (Kampl 85.) – Szoboszlai (Forsberg 71.), Olmo – Werner (Poulsen 77.), André Silva. Vezetőedző: Marco Rose.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Kedd
20:30 Bayern München – Köln (Arena 4)
20:30 Hertha – Wolfsburg
20:30 Hoffenheim – Stuttgart

Szerda
18:30 Mainz – Borussia Dortmund (Arena 4)
20:30 Augsburg – Mönchengladbach
20:30 Freiburg – Eintracht Frankfurt (Arena 4)
20:30 Bayer Leverkusen – Bochum
20:30 Werder Bremen – Union Berlin

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore