Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: rangadót nyertek a brazilok, a kiesés szélén az argentinok – videóval

A 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokság hétfőről keddre virradóra esedékes játéknapján már a harmadik forduló mérkőzéseit rendezték meg az A csoportban…

 

A presztízscsatát az első mérkőzésen lényegesen jobban teljesítő Brazília magabiztosan, 3-1-re megnyerte Argentína ellen. A Selecao már az első tíz percen belül magához ragadta a vezetést, miután egy kapus által kiütött lecsorgó labdát Biro szedett össze és lőtt a hálóba. Az első játékrész derekánál Mycael kapus kaszálta el a kiugró J. Fernándezt, azonban a brazil kapus javította a hibáját, amikor hárította Infantino tizenegyesét. Tíz perccel később egy argentin labdavesztés után Andrey Santos indult meg a középpályáról és lőtt a hosszú alsó sarokba, 2-0-ra növelve ezzel csapata előnyét a szünet előtt. A második félidőben az argentinok igyekeztek a felzárkózás érdekébe, de nem tudtak értékelhető helyzetet kialakítani. Ráadásul a hajrában Giay bokasérülése miatt ismét egy vezéráldozatot szenvedtek el azok után, hogy az első meccsen Facundo Buonanotte szenvedett ijesztő sérülést. A hajrában egy védelmi hiba után Di Lollo szabálytalankodott Vitor Roquéval szemben a tizenhatoson belül, a sértett pedig magabiztosan váltotta gólra a tizenegyest. A rendes játékidő legvégén Páz kapu elé ívelt szabadrúgásából David González fejesével szépítettek a két meccs után nullapontos “gauchók”. Javier Mascherano csapata így már csak akkor juthat tovább, ha a hátralévő két meccsüket megnyerik Peru és Kolumbia ellen. Ezzel szemben a brazilok két győzelemmel a tarsolyukban már nyugodtan hangolódhatnak a második körre.

Argentína – Brazília 1-3 (0-2)
Gólszerzők: D. González (90.), ill. Biro (8.), Andrey Santos (36.), Vitor Roque (87. – büntetőből)

 

A csoportot továbbra is jókora meglepetésre a rendkívül lelkesen küzdő Paraguay vezeti, amely 1-0-s győzelmet aratott a sereghajtó Peru ellen. A mérkőzés egyetlen gólját a 33. percben szerezte az Albirroja, amikor Segovia jobb oldali bejátszását Diego González fejelte a hálóba a kapu előteréből. A paraguayiak végig fölényben futballoztak, a vezető gól után is kézben tartották a mérkőzést, Peru rendezetten játszott és végig lelkesen harcolt, de az ellenfél kapujára szinte teljesen veszélytelennek bizonyult, inkább Paraguay állt közelebb a második gólhoz. Végül azonban több találat nem született, a paraguayiak a két meglepetéseredmény után most esélyesként is bizonyítani tudtak és a brazilok elleni utolsó meccsüknek már nem lesz különösebb tétje, míg Peru az argentinoknak adhatja meg a kegyelemdöfést búcsúzóul.

Paraguay – Peru 1-0 (1-0)
Gólszerző: D. González (33.), ill.

 

Az A csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore

Az A csoport következő fordulója:

Január 25., szerda, 23:00 Argentína – Peru
Január 26., csütörtök, 01:30 Brazília – Kolumbia

A keddi játéknapon a B csoportban is lejátsszák a harmadik forduló mérkőzéseit. A magabiztos győzelemmel rajtoló Uruguay a jóval gyengébb játékerőt képviselő Venezuelával találkozik, míg Chile és Bolívia összecsapása a papírforma szerint a továbbjutásról lesz hivatott dönteni. A címvédő Ecuador szabadnapos lesz.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 24., kedd, 23:00 Uruguay – Venezuela
Január 25., szerda, 01:30 Chile – Bolívia

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!