Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért Spanyolországba a perui válogatott hátvéd – HIVATALOS

A spanyol bajnokság (La Liga) mezőnyébe visszatérő Girona egy tapasztalt hátvéddel erősítette meg keretét a továbbiakra…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Girona bejelentette, hogy két és fél éves megállapodást kötött az MLS-ben szereplő New York City FC-t elhagyó rutinos védővel, Alexander Callensszel.

A 30 éves perui középhátvéd hazájában a Sport Boys csapatában kezdte pályafutását, majd először 2011 és 2017 között próbálta ki magát Spanyolországban. Callens a Real Sociedad hívására került Európába, azonban első nekifutásra egyetlen első osztályú mérkőzésen sem szerepelt, a San Sebastián-i egylet első csapatában mindössze egy kupamérkőzésen foglalkoztatták, egyébként a másodosztályú B csapatban szerepelt 2015-ig. Ezt követően másfél éven át az ugyancsak másodosztályú Numancia alkalmazásában állt, 39 másodosztályú bajnokin három gólt szerzett.

2017-ben visszatért az amerikai kontinensre és az előző naptári esztendő végéig az NYCFC alkalmazásában állt. Callens hat szezon alatt 164 MLS-mérkőzésen, összességében pedig 193 találkozón lépett pályára és hátvéd létére 15 gólt szerzett. Alapembere volt a 2021-ben bajnoki címet nyerő együttesnek, együtt futballozott az azóta szintén a katalánokhoz kerülő Valentín Castellanosszal.

Callens 2013 óta 34 alkalommal lépett pályára a perui nemzeti csapatban, részt vett a 2019-es és a 2021-es Copa Américán.

A Girona 18 forduló alatt szerzett 21 pontjával jelenleg a 11. helyet foglalja el a La Ligában, de mindössze négy ponttal előzi meg a legjobb kiesőt.