Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS gólzsákja a La Liga újoncához került – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az MLS elmúlt szezonjainak egyik legjobb góllövője Európában folytatja pályafutását…

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

A spanyol bajnokság (La Liga) mezőnyébe frissen visszatérő Girona csapata a hétfő esti órákban adta hírül, hogy valóban megszerezte a New York City FC argentin gólfelelősét, Valentín Castellanost, aki a City Groupon belül váltott klubot.

A 23 éves egykori korosztályos válogatott argentin támadó a 2018-as debütálása óta 109 mérkőzésen 50 gólt szerzett MLS-ben. Taty a tavalyi szezonban a bajnokság aranycipőse lett 19 találatával, miközben csapatát egészen az MLS Cup megnyeréséig segítette. Az aktuálisan futó, 2022-es idényben 17 pályára lépés alatt 13-szor volt eredményes, az NYCFC pedig a második helyen áll a keleti konferenciában a Gazdag Dánielt is foglalkoztató Philadelphia Union mögött egyetlen ponttal lemaradva.

Castellanos annak idején az Independiente Rivadavia csapatában nevelkedett gyermekkorában, de fiatalon Chilébe került, majd Uruguayban a Montevideo City Torque futballistája lett, mígnem négy évvel ezelőtt az MLS-ben kötött volna ki.