Szerződést bontott mexikói csapatával a franciák világbajnoka – HIVATALOS

A franciák egykori világbajnok szélsője másfél év után elhagyta mexikói klubját, miután képtelen volt honfitársához hasonlóan megtalálni a helyét…

(Photo by Azael Rodriguez/Getty Images)

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Tigres UANL gárdája megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontotta francia szélsője, Florian Thauvin szerződését, így a labdarúgó szabadon igazolhatóvá vált.

A 29 éves szélső másfél évvel ezelőtt igazolt Mexikóba, miután szerződése lejártával elhagyta az Olympique Marseille csapatát és az európai érdeklődők helyett az amerikai kontinens felé vette az irányt. Thauvin azóta minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen nyolcszor volt eredményes és öt gólpasszt adott a Tigres színeiben, képtelen volt azonban olyan nélkülözhetetlen teljesítményt nyújtani, mint korábbi marseillei csapattársa, André-Pierre Gignac, aki már-már élő legendává vált a mexikói csapatnál.

Thauvin a 2015-2016-os szezonban kipróbálta magát a Newcastle United soraiban, azon kívül Európában karrierje nagyrészét az OM alkalmazásában töltötte.

A szélső annak idején tagja volt a 2018-as világbajnokságon aranyérmes francia válogatottnak, a nemzeti csapatban 2017 és 2019 között tíz alkalommal lépett pályára.