Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új kapust igazolt Cristiano Ronaldo csapata – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a szaúdi bajnokságot vezető Al-Nasszr megszerezte a Boca Juniors kapusát…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az Al-Nasszr bejelentette, hogy június 30-ig megszerezte a Boca Juniors nyáron távozó argentin kapusa, Agustín Rossi játékjogát, mielőtt július elsejétől a Flamengóhoz igazolna.

Mint ismeretes, a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi együttesnek a rutinos kolumbiai portás, David Ospina sérülése miatt van szüksége egy új kapusra.

A 27 esztendős kapus eddig kizárólag a dél-amerikai kontinensen védett, Argentínában a Chacarita Juniors, az Estudiantes La Palata, a Defensa y Justicia és az őt jelenleg is foglalkoztató Boca Juniors alkalmazásában állt. Rossi aktuális klubját 2017 óta erősíti, a Bocától kölcsönben a chilei Deportes Antofagasta és az argentin Lanús együtteseiben szerepelt. A 2021-ben már az argentin válogatott keretébe is behívott portás sokáig cserekapus volt jelenlegi állomáshelyén, ám Esteban Andrada távozása óta teljhatalmat kapott a gólvonal előtt.

Rossi 151 hivatalos találkozón védte a “genovaiak” ketrecét, a Liga Profesional legutóbbi kiírásában 24 találkozón 22 találatot kapott és tíz alkalommal hibátlanul megóvta kapuját a góltól. A Bocánál töltött évei alatt 56-ból 16(!) tizenegyest hárított a szétlövéseket és a rendes játékidős büntetőket is beleszámítva, ami egyes források szerint a világon a legjobb mutató az elmúlt hat évben.