Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: kölcsönvette a Lyon támadóját a Rennes! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Rennes együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvette a Lyon támadóját, Karl Toko Ekambit.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Rennes együttese a mai nap folyamán Karl Toko Ekambival erősítette meg a támadósorát. A kameruni játékos kölcsönbe érkezett a klubhoz, az igazolásra pedig azért volt szükség, mert nemrég a csapat kulcsjátékosa, Martin Terrier súlyos sérülést szenvedett. A hírek szerint a Rennes 1,5 millió eurót fizetett a Lyonnak a kölcsönvételért, ami bizonyos bónuszok teljesülése esetén további 1 millió euróval emelkedhet, valamint a játékos bérét is teljes mértékben a bretonok állják. A kölcsönszerződés ugyanakkor vásárlási opciót nem tartalmaz.

A 30 éves Toko Ekambi 2020 januárja óta erősíti a Lyon keretét, ahol az elmúlt két teljes szezonjában 14 illetve 12 gólt szerzett a bajnokságban. A mostani idényben viszont 19 mérkőzés után mindössze 4 találat és 2 gólpassz áll a neve mellett, ami miatt a Lyon szurkolói is ellene fordultak, így mondhatni, hogy a Lyonnak jól jött a Rennes megkeresése.