Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: belga tehetséget vásároltak! – hivatalos

A Borussia Dortmund bejelentést tett arról, hogy megszerezte a belga Anderlecht nagyra tartott tehetségét, Julien Duranville-t. 

 

A 16 esztendős szélső 2027 nyaráig kötelezte el magát a BVB-nél, amely 8,5 millió eurót (forrás: Transfermarkt) fizet az Anderlechtnek a saját nevelésű játékosért.

“Megtisztelő, hogy Julien és a családja bennünket választott. Nagyon örülünk, hogy Dortmundban köszönthetjük őt. Julien gyors, technikás és kreatív játékos. Hatalmas potenciállal rendelkezik. Minden tudásunkkal azon leszünk, hogy, ahogyan azt a múltban már jó párszor megtettük fiatal játékosokkal, az ő folyamatos fejlődését is segítsük. Amilyen gyorsan csak lehet, szeretnénk a felnőtt csapat keretében látni őt, de először segítenünk kell neki a beilleszkedésben.” – idézi a Bundesliga honlapja a dortmundiak sportigazgatóját, Sebastian Kehl-t.

Julien Duranville-t korosztálya egyik, ha nem a legtehetségesebb játékosaként tartják számon hazájában: már belga U19-es válogatott; az elmúlt idény utolsó fordulójában debütált az Anderlecht felnőtt csapatában egy Clubb Bruge elleni bajnokin; az mostani idényben pedig már 14 tétmérkőzésen jutott szóhoz a felnőttek között, a bizalmat pedig két góllal hálálta meg.

Érdekesség, hogy a Dortmund még úgy is több mint 8 milló eurót áldozott a fiatal tehetség megvételére, hogy Duranville október óta izomsérülés miatt nem bevethető, visszatérése pedig még mindig várat magár.