Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kijelölték a következő Copa América helyszínét – HIVATALOS

A dél-amerikai labdarúgó-szövetség a pénteki napon nyilvánosságra hozta, hogy Ecuador visszalépése után hol rendezik meg a 2024-es Copa Américát…

(Photo by Thiago Ribeiro/NurPhoto via Getty Images)

A CONMEBOL a pénteki napon megerősítette, hogy a következő, 2024-es Copa Américát az Egyesült Államokban fogják megrendezni az észak-, és közép-amerikai válogatottakat tömörítő CONCACAF szervezettel együttműködésben.

A várakozások szerint a tíz dél-amerikai ország mellé az észak-, és közép-amerikai régió hat legjobb csapata fog csatlakozni és 16 ország részvételével, négy darab négytagú csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Ugyanolyan szisztéma szerint, mint a legutolsó USA-ban rendezett torna alkalmával tették, a 2016-os centenáriumi Copa América esetében.

Mint ismert, az eredetileg kijelölt rendező, Ecuador tavaly novemberben gazdasági nehézségekre hivatkozva lépett vissza a torna lebonyolításától.

Korábban vendégszereplőként a térségből Mexikó tíz, Costa Rica öt, az Egyesült Államok négy, Jamaica két, míg Haiti, Honduras és Panama egy-egy alkalommal szerepelt a dél-amerikai kontinensviadalon.

Az előzetes tervek szerint a következő Copa Américát 2024. június 14. és július 13. között fogják lebonyolítani.