Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: a házigazda győzött, Argentína búcsúzott a tornától – videóval

Péntekről szombatra virradóra rendezték az A csoport zárófordulójának mérkőzéseit a Kolumbiában zajló 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokságon

 

A továbbjutásról döntő ki-ki mérkőzésen a házigazda Kolumbia 1-0-s győzelmet aratott a nyerési kényszerben pályára lépő Argentína felett, így továbbjutott a csoportjából. Az argentinok kezdeményezőbben léptek pályára, ám hiába próbálkoztak többet, kevés igazi gólszerzési lehetőséget tudtak kidolgozni Marquines kapuja előtt. Aguirre elfutása után ráküldött egy éles lövést, de a kapus hárítani tudott. Javier Mascherano csapata a második félidőben is görcsösen igyekezett, de az átütő erő hiányzott belőle. Eközben a kolumbiaiak kedvükre kontrázhattak, melyekből rendre veszélyes lehetőségek alakultak ki. Az egyik ellentámadás alkalmával negyedórával a vége előtt Juan Fuentes szánta el magát lövésre, amely a nagyot hibázó Herrera kapujában kötött ki, miután az argentin kapus meg akarta fogni a lövést, de elvétette a mozdulatot, a labda pedig keresztül jutott rajta. Kolumbia a győzelemmel kvalifikálta magát a második körbe, Argentína kellemetlen meglepetésre búcsúzott a további küzdelmektől.

Kolumbia – Argentína 1-0 (0-0)
Gólszerző: J. Fuentes (75.), ill.

 

Mindkét csapat a megszokottnál jóval tartalékosabban állt ki, végül Brazília 2-1-re felülmúlta Paraguayt egy már tét nélküli mérkőzésen. Annak ellenére, hogy brazil helyzetekkel kezdődött a találkozó, az első etap derekánál egy ellentámadás végén Kevin Pereira éles szögből leadott megpattanó lövése a rövid sarokban kötött ki, előnyhöz juttatva Paraguayt. Nem sokkal később egy lendületes brazil támadás végén egy lecsorgó labdát a második hullámban érkező Stenio juttatott a hálóba a büntetőpont magasságából. A fordulás után alig tíz perccel Silva dos Santos bal oldali szöglete átszállt a rosszul kimozduló Talavera kapus feje felett, így Ronald közelről az üres kapuba fejelhetett. A motiváltabb és talán magasabb minőséget is képviselő brazilok így egygólos győzelmet aratottak, de a második fordulóba mindkét csapat továbbjutott.

Brazília – Paraguay 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Stenio (30.), Ronald (55.), ill. Pereira (22.)

 

Az A csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore

 

Vasárnap hajnalban a B csoportban is megrendezik az utolsó két mérkőzést, és még mindkét összecsapásnak lesz tétje, ugyanis a négy pályára lépő csapat közül három harcol a legjobb hat között kiadó helyekért. Uruguay biztos továbbjutóként találkozik a címvédő Ecuadorral, míg Venezuela és Chile egymás ellen küzd a második körben való szereplés jogáért.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 29., vasárnap, 00:30 Venezuela – Chile
Január 29., vasárnap, 00:30 Ecuador – Uruguay

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!