Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: hazai pályán is győzött, döntőben a Newcastle – videóval

Megvan az első döntőse az idei Angol Ligakupának, hiszen a Newcastle oda-vissza nyert a Southampton ellen…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Egygólos hátrányból próbált fordítani a Southampton a Newcastle otthonában az Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, azonban a Szarkák ezúttal is magabiztosabban kontrollálták a játékot, csak úgy mint az odavágó folyamán.

Az első félidő folyamán a Newcastle középpályása Sean Longstaff vált hőssé, hiszen az 5. percben szerzett gólját követően a 21. percben is betalált, így okozva hideg zuhanyt a vendégek számára. A Southampton ezt követően foggal-körömmel küzdött a szépítésért, amely végül a 29. percben Adams révén érkezett meg, azonban a Szentek így is hátrányban zárták a félidőt.

A második etapban két gólra volt szüksége a Southamptonnak ahhoz, hogy ismét esélye legyen a továbbjutásra, azonban a gólok elmaradtak, a Newcastle pedig határozott játékkal irányította a mérkőzés lefolyását, egészen addig, amíg a csapat védekező középpályása, Guimaraes ki nem állíttatta magát a hajrá folyamán, így adva reményt a vendégek számára.

Az egyenlítés azonban elmaradt, így a Newcastle 24 év után újra finálét játszhat a Wembley Stadionban, ahol a Manchester United és a Nottingham párharc győztese lesz majd az ellenfele.

Newcastle –Southampton  2-1 (2-1)
Gólszerzők:
Longstaff (5. 21.) ill. Adams (29.)
Kiállítás:
Guimaraes (82.) ill. –

Az Angol Ligakupa menetrendje:
Kedd
Newcastle – Southampton 2-1
Szerda
Manchester United – Nottingham 21:00 (Arena 4)