Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Darmian gólja döntött az Inter javára az Atalanta ellen – videóval

Az Olasz Kupa, azaz a Coppa Italia negyeddöntőjében találkozott egymással az Inter és az Atalanta. A címvédő milánóiak jobban kezdték a mérkőzést, és a bergamóiak hibáját kihasználva Matteo Darmian szépségdíjas találatával vezetést is szereztek, később pedig kiderült, hogy ez lesz a győztes gól is, amivel az Inter bejutott az elődöntőbe. Ellenfele a Juventus-Lazio párharc győztese lesz.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Kevés helyzetet hozott az első félidő, bár az Inter valamivel jobban játszott az Atalantánál. Többször is próbálták a védők mögé juttatni a labdát a hazaiak, azonban az ellenfél játékosai jól védekeztek. A 21. percben Barella érkezett jól egy kipattanóra, majd a jobb alsó sarok irányába lőtt, de a kapus bravúrral védett. A 30. percben kezezést láttak az ellenfél tizenhatosán belül a milánóiak, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 41. percben jött az Inter legnagyobb helyzete az első játékrészben, amikor Calhanoglu lőtt kapura jó helyről, azonban csak a jobb kapufát találta el. Végül nem esett gól a szünet előtt.

A második félidőre visszajött a meccsbe az Atalanta, és az 54. percben helyzetbe is kerültek, amikor Maehlének kellett volna csak az üres kapuba lőnie labdát, de végül fölé rúgta a játékszert. A hibát kihasználta az Inter, és az 57. percben megszerezte a vezetést: Darmian vette át Lautaro Martínez passzát, majd a tizenhatosról a kapu jobb alsó sarkába bombázott. A gól után nagyon nyomott az Atalanta, de semmi nem akart bemenni nekik, általában azért, mert befejezéseik pontatlanok voltak. A 65. percben egy szabadrúgás után Boga futhatott a kapus felé, de végül mellé lőtte a labdát, míg a 68. percben Lookman lövését Onanának kellett védenie. A végén is az Inter kapuja előtt voltak a bergamóiak, de a hazai gárda nagyon jól védekezett. A 96. percben még egy szöglettel jöhetett az Atalanta, amire épp a kapus, Mussa érkezett fejelni, de a labda Onana kezében kötött ki, ezzel pedig eldőlt, hogy az Inter lesz ott a legjobb négy között.

Inter – Atalanta 1-0 (0-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Daniele Chiffi
Gólszerzők: Darmian (57.) ill. –
Sárga lap: Gosens (32.), Lautaro Martínez (82.), Correa (90+1.), Onana (90+4.) ill. Soppy (90.)
Kiállítás: – ill. –

Inter: Onana, Acerbi, de Vrij, Darmian, Gosens (Dimarco, 71.), Mkhitaryan, Calhanoglu (Asllani (72.), Barella, Dumfries (D’Ambrosio, 77.), Lukaku (Dzeko, 71.), Lautaro Martínez (Correa, 85.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Atalanta: Musso, Toloi, Djimsiti, Scalvini (Soppy, 72.), Hateboer (Ederson, 67.), de Roon, Koopmeiners, Maehle, Pasalic (Lookman, 54.), Boga (Muriel, 67.), Zapata (Hojlund, 55.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A negyeddöntő további mérkőzései:

Kedd:
Inter – Atalanta 1-0

Szerda:
18:00 Fiorentina – Torino (Tv: Sport 2)
21:00 AS Roma – Cremonese (Tv: Sport 2)

Csütörtök:
21:00 Juventus – Lazio (Tv: Sport 2)