Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United kölcsönvette a Bayern középpályását! – HIVATALOS

Az angol élvonalban (Premier League) szereplő Manchester United a szezon végéig kölcsönvette a Bayern München osztrák válogatott középpályását, Marcel Sabitzert…

A Manchester United kölcsönvette a Bayern München tapasztalt középpályását, Marcel Sabitzert. A német együttes abban a reményben engedte el Erik ten Hag csapatához az osztrák játékost, hogy ott több játéklehetőséghez juthat majd. A szerződés egyébként nem tartalmaz vételi opciót.

Marcel Sabitzer még az RB Leipzig jóvoltából került Németországba 2014 nyarán, de a csapat keretéhez csak egy évvel később csatlakozott. A lipcsei alakulatot már a másodosztályban is erősítette, majd a feljutás után még évekig ott játszott. Ráadásul később ő lett a Leipzig csapatkapitánya, ahol összesen 229 találkozón lépett pályára, melyek során 52 találatot illetve 42 gólpasszt jegyzett. A Bayern 2021 nyarán mindössze 15 millió euró ellenében szerezte meg, minden bizonnyal Nagelsmann kérésére. Sabitzer nem tudta megvetni a lábát a kezdőben, ennek ellenére 1,5 év alatt így is 54 tétmérkőzésen húzhatta fel magára a müncheni gárda mezét.