Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: lemondta a válogatottságot a vb-győztes védő! – Hivatalos

Hivatalos Instagram-oldalán tett bejelentést a francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet szerző, 2022-ben pedig döntőig jutó védő, Raphael Varane, miszerint többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Hugo Lloris és Steve Mandanda után újabb 2018-ban világbajnoki címet szerző játékos döntött úgy Raphael Varane személyében, hogy többet nem ölti magára hazája mezét. A hírek szerint a 29 éves védőben már hosszú ideje érlelődött ez a döntés, amit végül hivatalos Instagram-oldalán tette közzé az alábbi szöveggel:

Egy évtizeden keresztül képviselhettem nagyszerű nemzetünket a válogatottban, ami életem egyik legnagyobb büszkesége. Minden alkalommal nagyon büszke voltam, amikor magamra ölthettem ezt a mezt, ugyanakkor hosszú hónapok gondolkodása után úgy érzem, hogy ez a megfelelő időpont arra, hogy bejelentsem, befejezem a pályafutásom a válogatottban. Nagyon fognak hiányozni a közösen elért sikerek, de eljött az ideje a generációváltásnak. Egy csapat igen tehetséges játékos készen áll arra, hogy bizonyítson, és ők is megérdemlik az esélyt.

Sajtóhírek szerint a Manchester United játékosa amiatt hozta meg ezt a döntését, mert egyre gyakrabban érzett fizikai és pszichológiai megterhelést. Varane még 2013 márciusában debütált a nemzeti csapatban egy Grúzia elleni mérkőzésen. Összesen 93 mérkőzésen képviselte a hazáját, amelyeken 5 gólt szerzett. Legnagyobb sikere a válogatottal a 2018-as vb cím, de ezen kívül 2016-ban ezüstérmesek lettek a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, míg a nemrég véget érő katari vb-n szintén a 2. helyen végeztek.