Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban váltott csapatot egy fiatal magyar futballista – HIVATALOS

Az eddig a Fiorentina utánpótlásában pallérozódó magyar szélső egy másik olasz csapathoz került…

 

Az olasz harmadosztályban (Serie C) szereplő Cesena együttese megszerezte Dénes Adrián játékjogát a Fiorentinától, aki eddig a “violák” U19-es csapatát erősítette és új állomáshelyén ugyancsak az országos első osztályú tartalékbajnokságban szereplő korosztályos együtteshez irányították.

A 18 éves magyar szélső hazánkban az Orosháza és a Budapest Honvéd labdarúgója volt, 2021 nyarán került a firenzeiekhez. Dénes az idei szezonban öt korosztályos bajnokin mindössze 82 perc játéklehetőséget kapott, azok után, hogy az előző idényben 28 tétmeccsen játszott az U18-as gárdában, öt gólt és egy gólpasszt jegyzett.

“Mindenképpen szerettük volna, hogy kölcsönadják, mert az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kapott. Az volt a cél, hogy Olaszországban maradjon. Két Primavera-csapat is érdeklődött, a Cesena volt konkrétabb, és mivel lehetőséget látunk arra is, hogy a klub felnőttcsapatában is bemutatkozzon, ezért döntött emellett” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a csatár menedzsere, Fabók Dávid.