Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zártkapus meccseket játszik a Craiova a magyarellenes rigmusok miatt

Ahogyan arról beszámoltunk, magyarellenes rigmusok miatt idő előtt félbeszakadt a Sepsi OSK vasárnapi hazai mérkőzése…

 

A román bajnokság (Superliga) 23. fordulójában esedékes Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzést 0-0-s állásnál a 26. percben félbeszakította és lefújta a játékvezető, mivel a vendég drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Ugyan a szövetség még nem hozott hivatalos büntetést a találkozó sorsáról, a Craiova szerdán közleményben tudatta, hogy a hazai mérkőzéseit meghatározatlan időre zárt kapuk mögött fogja játszani a hasonló esetek elkerülés érdekében. Emellett közölték, hogy a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket.

A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi “huliganizmusa” óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni ezt a döntést.

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a krajovai szurkolók egy része Adrian Mititelu klubtulajdonossal konfliktusban áll.

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni.