Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyarellenes rigmusok miatt szakadt félbe a Sepsi meccse

Botrányos körülmények közepette idő előtt félbeszakadt a román bajnokságban (Superliga) szereplő Sepsi OSK csapatának vasárnapi hazai mérkőzése…

 

A román bajnokság (Superliga) 23. fordulójában esedékes Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzést 0-0-s állásnál a 26. percben félbeszakította és lefújta a játékvezető, mivel a vendég drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Florin Chivulete játékvezető előbb kétszer félbeszakította a mérkőzést, ám mivel a vendégszurkolók nem változtattak magatartásukon, végleg lefújta a találkozót. A beszámolók szerint a craiovai csapat ultráit nem érdekelte a mérkőzés, hanem kizárólag a magyarokat szidni érkeztek Sepsiszentgyörgyre, a helyi hangosbemondó többszöri figyelmeztetését is figyelmen kívül hagyták.

A versenykiírás szerint a mérkőzés pontjainak sorsáról a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága dönt majd, a játékvezető és Octavian Goga megfigyelő jelentései alapján: várhatóan 3-0-s gólaránnyal a Sepsinek ítélik majd a győzelmet.

„A Craiova tábora egy pillanatig sem szurkolt saját csapatának, kizárólag rasszista rigmusokat kiabált és Mititelu urat szidalmazta. Szerintem a botrány kedvéért jöttek, hogy Mititelut üssék (a klub népszerűtlen tulajdonosa – a szerk.). Egyáltalán nem örülök ennek a végkifejletnek, mindig a pályán akarok nyerni, de ezt a meccset most le kellett állítani, szükség volt egy normalitás irányába mutató döntésre” – erősítette meg a Sepsi elnöke, Diószegi László.