Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb súlyos pontlevonás fenyegeti a Juventust – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus csapatát 15 pontos levonással sújtották az olasz bajnokság (Serie A) aktuális idényében…

(Photo by Diego Puletto/Getty Images)

A Juventus az olasz labdarúgó-szövetségtől 15 pont levonást kapott, amiért pénzügyi szabálytalanságokat követett el, a vád szerint több játékosnál is nagyobb összeget határozott meg annak érdekében, hogy több fizetést és teljesítmény bónuszt kaphassanak.

A bíróság nyomozást folytat egy másik, előzetesen sokkal súlyosabb ügyben is a torinóiak ellen, mely szerint a koronavírus-járvány miatti leállás alatt titkos megállapodásokat kötettek a játékosokkal, akik annak ellenére megkapták a teljes fizetéseiket, hogy hivatalosan lemondtak egy bizonyos százalékáról. Korábban a játékosok lemondtak a bérük bizonyos százalékáról, hogy segítsék az együttest a koronavírus alatti időszakban, de mint kiderült, a vezetőség kettős könyvelést folytatott, és így a játékosok más csatornákon keresztül mégis megkapták a pénzüket. De még így is tartoznak a játékosoknak, köztük Cristiano Ronaldo közel 20 millió eurót vár még a klubtól.

A Corriere dello Sport információi szerint a “titkos fizetések” miatt a Juventus újabb 20 pontos levonásra számíthata, mellyel a csapat az utolsó helyre csúszna vissza a Serie A tabelláján, és jó eséllyel visszakerülhet a másodosztályba.