Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét homokszem került a Real Madrid gépezetébe, pont nélkül maradtak a Mallorca otthonában! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 20. fordulójának vasárnapi játéknapját a második helyen álló Real Madrid mérkőzése nyitotta, akik a Mallorca otthonában léptek pályára.

(Photo by Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images)

Erősen tartalékos kezdővel állt ki a Real Madrid a Mallorca elleni mérkőzésre, hiszen Carlo Ancelotti több játékosára sem számíthatott ezen a találkozón sérülés miatt. Az első félidő során végig jellemző volt, hogy a Mallorca a betonbiztos védekezésre és a kontrákra rendezkedett be, illetve igyekeztek minél inkább tördelni a vendégek játékát. Ez szinte a teljes játékrész során hibátlanul működött, ráadásul a 13. percben még a vezetést is megszerezték! Egy oldalról érkező beadás után Muriqi és Nacho ugrott fel fejelni, ami után a labda Nacho hátáról Lunin felett átszállva a hálóba pattant, 1-0! A vezetés megszerzése után még inkább visszahúzódott saját kapuja elé a Mallorca, a Real viszont nem igazán tudott mit kezdeni a labdával. A vendégek ugyanis hiába passzolgatták körbe számtalanszor a mallorcai falat csak elrontott beadásokig és szögletekig jutottak ezekből a helyzetekből. A félidő végére már nagyon feszültté váltak a madridiak, ami miatt Vinicius és Ceballos is teljesen felesleges sárgát harcolt ki magának.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a Real próbálkozott becsülettel, és úgy tűnt, hogy ennek az 58. perc környékén meg is lesz az eredménye. Ekkor ugyanis egy beadás után Rajkovic a labda helyett Vinicius lábát találta el, így a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Asensio állt oda, Rajkovic viszont eltalálta az irányt és szögletre ütötte a próbálkozást! A kihagyott büntető után Ancelotti cserékkel igyekezett felrázni a csapatát, és szinte minden elérhető fegyverét a pályára küldte Modric, Kroos, Alaba és Mariano személyében. Ezek a változások sem hoztak azonban jelentős változást a madridiak játékában, és egészen a 87. percig kellett várni egy komolyabb helyzetre. Ekkor Alaba beadása után Mariano lőtt kapásból egy akrobatikus mozdulat után, de ez kevéssel elszállt Rajkovic kapuja felett. Az utolsó pillanatokban még Rüdiger nyert meg egy fejpárbajt, de a német védő próbálkozása elkerülte a kaput, így a Real Madrid kikapott a Mallorca otthonában!

Mallorca – Real Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín:
Son Moix Vezette: A. Hernandez
Gólszerző:
Nacho (13. – öngól) ill.-
Sárga lapok: Costa (62.), Ndiayé (71.), Galarreta (80.), Maffeo (87.), Raillo (90+2.) ill. Vinicius (44.), Ceballos (45+2.), Valverde (64.), Modric (81.), Mariano (90.)
Kiállítás: -ill.-

Mallorca: Rajkovic – Costa, Nastasic, Raillo, Gonzalez, Maffeo – Lee (Sanchez 78.), Galarreta (Grenier 90.), Baba (Battaglia 78.), Rodriguez (Ndiayé 68.) – Muriqi Vezetőedző: Javier Aguirre

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Camavinga – Valverde (Modric 64.), Tchouameni (Kroos 71.), Ceballos (Alaba 71.) – Asensio (Mariano 71.), Rodrygo, Vinicius Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A mérkőzés összefoglalója:

A 20. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Athletic Bilbao – Cadiz 4-1

Szombat:
Espanyol – Osasuna 1-1
Elche – Villarreal 3-1
Atletico Madrid – Getafe 1-1
Real Betis – Celta Vigo 3-4

Vasárnap:
Mallorca – Real Madrid 1-0
16:15 Girona – Valencia (Tv: Spíler 2)
18:30 Real Sociedad – Real Valladolid (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Rayo Vallecano – Almeria (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore