Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Haaland rossz csapatot választott…”

A Manchester City 1-0-s vereséget szenvedett a Tottenham ellen az angol bajnokság vasárnapi rangadóján…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A vasárnap délutáni rangadó után a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Jamie Carragher arról beszélt, hogy véleménye szerint Erling Haaland nem jól döntött, amikor tavaly nyáron a Manchester City-hez szerződött:

“Gondoljunk a West Ham ellen szerzett góljára, amikor volt hely, és a védelem mögé került. Ez nincs mindig így a City játékmódja miatt. Egy kontracentrikus bajnokságból jött, láttuk, hogy milyen tempóra képes, itt viszont ez nincs meg. Lehet, hogy rossz klubot választott, amely nem képes a legjobbat kihozni belőle.

Nem látunk mindent tőle. A City pontosan ugyanannyi gólt szerzett, mint az előző szezonban, hiába van neki huszonöt gólja. Ugyanakkor többet kaptak, és könnyebb most ellenük kontrázni. Más – és kevésbé hatékony – csapat ez Haalanddal a soraiban, de ez nem az ő hibája. A City nem fog adok-kapok futballt játszani, ez nem Pep Guardiola módszere. A játékosoknak nincs meg az energiájuk és erejük ehhez. Lassan építkeznek, visszaszorítják az ellenfelet a saját tizenhatosukhoz, és onnan játszanak.”

A Liverpool egykori hátvédje úgy véli, sem Haaland nem járt a legjobban a City-vel, sem pedig a csapat nem lett erősebb a norvég támadóval, mivel nem illenek össze.

Haaland hiába vezeti 25 találatával toronymagasan a PL góllövőlistáját, a vasárnapi összecsapáson még csak kapura lövési kísérletig sem tudott eljutni.