Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Élve találták meg a törökországi földrengésben eltűnt futballistát

Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőre virradóra 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban együttesen már többezer halálos áldozatot regisztráltak…

(Photo by Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

A hétfő esti órákban súlyos sérüléseket szenvedve, de élve találták meg a romok alatt a korábban a Premier League-ben is futballozó ghánai válogatott szélsőt, Christian Atsut.

“Atsuék a földrengésben összeomlott épület kilencedik emeletén voltak a katasztrófa bekövetkeztekor. Három játékost és a klub egyik képviselőjét megtalálták a romok alatt és kiszabadították. A klub további képviselői a helyszínen vannak, a keresés folytatódik” – írta Twitter-oldalán egy ghánai újságíró, Saddick Addams.

A hírek szerint Chelsea és a Newcastle United egykori támadóját sérülésekkel és légzési nehézségekkel szállították kórházba.

A mentőalakulatok szintén megtalálták a Hatayspor másik két labdarúgóját, Onur Ergünt és Burak Öksüzt, míg Kerim Alicinek saját erejéből sikerült kijutnia a romok alól.

Vasárnap a Hatayspor 1-0-s győzelmet aratott a Kasimpasa ellen, a győztes gólt éppen Atsu szerezte a 97. percben. A vendégcsapat tagja szintén a földrengés által durván sújtott Hatay városában tartózkodtak, mivel hétfőre tervezték a hazautat Isztambulba, de a hírek szerint mindannyian épségben megvannak.

A török bajnokság (Süper Lig) küzdelmeit határozatlan időre felfüggesztették, a hétfőre kiírt találkozókat természetesen mind elhalasztották.

A hétfő esti hírek szerint a halálos áldozatok száma Törökországban és Szíriában együttesen meghaladta a 4 ezer főt, miközben 15 ezer sérültet tartanak számon és több mint 5600 épület semmisült meg.