Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kinevezte új vezetőedzőjét a Hoffenheim! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kinevezték a csapat új vezetőedzőjét Pellegrino Matarazzo személyében.

(Photo by Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Hoffenheim nemrég megköszönte André Breitenreiter munkáját, akivel az utóbbi hónapokban mutatott gyenge teljesítménynek köszönhetően a csapat visszacsúszott egészen a tabella 14. helyére. Viszont mindössze két nappal Breitenreiter elküldése után a klub már be is jelentette, hogy megtalálták az utódot Pellegrino Matarazzo személyében. A 45 éves tréner 2025 nyaráig kötelezte el magát új csapatánál, amely nem lesz számára teljesen ismeretlen, hiszen két és fél évig dolgozott már a klub alkalmazásában, először 6 hónapig mint az U17-es csapat edzője, majd később Julian Nagelsmann stábjában is tevékenykedett.

Matarazzonak nem ez lesz az első edzői megbizatása a profik között, hiszen 2019 decembere és 2022 októbere között a Stuttgart kispadján ült. A stuttgarti csapatot első szezonjában visszavezette az élvonalba, ahol újoncként a 9. helyen végeztek, majd a következő idényben is sikerült kiharcolniuk a bennmaradást. Összességében a Stuttgartot 100 mérkőzésen irányította, ez idő alatt 31 győzelem, 29 döntetlen és 40 vereség került a neve mellé.