Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: menesztette edzőjét a Hoffenheim! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő TSG Hoffenheim együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette vezetőedzőjét, André Breitenreitert.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Hoffenheim gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy megváltak André Breitenreitertől. A német szakember még az idény elején vette át a csapat irányítását, de a rendkívül gyenge eredmények miatt végül nem tölthette ki 2024 nyaráig érvényes szerződését. Pedig Breitenreiterrel kiválóan rajtolt a TSG, 6 forduló után ugyanis a 4. helyen állt a csapat a pontvadászatban. A Hoffenheim utolsó győzelméig viszont egészen október közepéig kell visszamenni, amikor a sereghajtó Schalke ellen nyertek 3:0-ra. A klub az azóta eltelt 9 fordulóban mindössze 2 pontot tudott begyűjteni, a vezetőség számára pedig a hétvégi, Bochum elleni 5:2-es vereség jelentette az utolsó cseppet a pohárban. A Hoffenheim a rossz szériának köszönhetően egészen a 14. helyig csúszott vissza a tabellán és már csak 3 pont választja el őket a 16. osztályozót érő pozíciótól.

A vezetőség azt még nem hozta nyilvánosságra, hogy ki ül majd le Breitenreiter megüresedett helyére. A 49 éves tréner összesen 22 meccsen irányíthatta a Hoffennheimet, ez idő alatt 7 győzelem, 4 döntetlen és 11 vereség volt a csapat mérlege.