Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willi Orbán: “Te is segíthetsz, csak együtt vagyunk erősek!”

Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje őssejtdonornak jelentkezett, hogy segíthessen megmenteni egy emberi életet…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán őssejtműtétnek veti alá magát, már múlt szombat óta injekciót kapott a beavatkozásra készülve, így azóta nem is edzett a lipcsei klubnál, szerdán pedig megejtik beavatkozást.

A 30 éves sportoló őssejtjét adományozza egy vérrákban szenvedő betegnek, akinek ezzel az életét mentheti meg. Orbán a közösségi oldalán üzent a kórházból:

“Sziasztok! Ma lehetőségem lesz eladományozni az őssejtjeimet, ezzel pedig megmenthetem valaki életét, akinek ez az egyetlen esélye az életre, az egyetlen reménye.

2017-ben jelentkeztem donornak, így, amikor hívtak, hogy megfelelő donor lennék valaki számára, akinek szüksége van a segítségemre, egy pillanatig sem hezitáltam. Remélem, a felajánlásommal ez az ember jobban lesz. 

Te is segíthetsz és reményt adhatsz a jelentkezéseddel, csak együtt vagyunk erősek! Taio, egy kisfiú Lipcséből és még sokan mások a világ minden pontján várnak egyező donorra. Csak regisztrálj online (www.dkms.de/taio_wo) és: Mund auf, Stäbchen rein, Spender sein.”

Orbánra a tervek szerint tíznapos kihagyás vár a műtét után, amíg újra edzésbe állhat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Willi Orbán (@williorban4) által megosztott bejegyzés