Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: botlottak és lépéshátrányba kerültek a brazilok – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték meg a második kör negyedik, utolsó előtti fordulójának összecsapásait a Kolumbiában zajló 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokságon

(Photo by Guillermo Legaria Schweizer/Getty Images)

Az utolsó előtti játéknap első találkozóján Ecuador és Venezuela 1-1-es döntetlent játszott egymással. A találkozó elején a Vinotinto szerzett vezetést, a harmadik percben Chacón jobboldali bejátszásából a tornán már az ötödik gólját szerzett Brayan Alcocer egy közeli, látványos csukafejessel volt eredményes. A venezuelaiak sokáig tartották az egygólos előnyt és jó úton haladtak az első második fordulós győzelmük felé, azonban a második félidőben egyre inkább fokozódó az ecuadori nyomás. Végül meglehetősen drámai körülmények között, Ecuador a 91. percben egyenlített ki, miután Cristhoper Zambrano fordulásból nagy erővel a léc alá bombázott. Venezuela ugyan a második pontját szerezve továbbra is őrzi a negyedik helyét, de nem tudta bebiztosítani a világbajnokságon való szereplést biztosító pozícióját.

Ecuador – Venezuela 1-1 (0-1)
Gólszerzők: C. Zambrano (90+1.), ill. Alcocer (3.)

 

A hibátlan Uruguay szoros mérkőzésen a hajrában aratott 1-0-s győzelmet Paraguay ellen és a negyedik mérkőzését is megnyerte a “hatosdöntőben”. A Celeste kezdeményezőbben lépett fel és az első félidőben több, kisebb lehetőséget kidolgozott, melyek azonban kihasználatlanul maradtak. A fordulást követően egyre görcsösebben játszott Uruguay és a több akció ellenére kevés helyzetet tudtak kialakítani. Ezzel szemben az Albirroja veszélyes ellentámadásokat vezetett, R. Rodrígueznek többször is bravúrral kellett megóvnia kapuját a góltól. A 85. percben Uruguay csak bevitte a győztes gólt, amikor Luciano Rodríguez jó húsz méterről, jobbról egy nagy erejű szabadrúgással kilőtte a hosszú felső sarkot. Csapata ezzel négyből négy győzelemmel fordulhat a második kör utolsó, mindent eldöntő fordulójára.

Uruguay – Paraguay 1-0 (0-0)
Gólszerző: L. Rodríguez (85.), ill.

 

A házigazda Kolumbia nagy küzdelemben gól nélküli döntetlent ért el az eddig a második körben százszázalékos Brazília ellen. A kolumbiaiak ráadásul egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, többször is komoly lehetőségük lett volna a győztes gól megszerzésére. Az első félidőben Castillo Manyoma szabadrúgásánál Kaique bravúrral védett. A brazilok sem hagyták annyiban, Andrey Santos azonban egy szabadrúgást követő lecsorgó labdát két próbálkozásból sem tudott közelről a hálóba pofozni. A második félidő elején a hazaiak tizenegyeshez jutottak, miután a brazil kapus teljesen feleslegesen egy lehúzott labdával a kezében nekifutott Castillo Manyomának. A büntetőnél azonban Kaique javított a hibáját, és kiszedte a jobb alsó elől Puerta Molano lövését. Néhány perccel később Johan Torres a második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, az utolsó félórát létszámhátrányban vészelte át Kolumbia, amely gyakorlatilag ezzel bebiztosította a bronzérmét, de előrébb már aligha végezhet. A braziloknak viszont mindenképpen meg kellene nyerniük az utolsó meccsüket a kontinensbajnoki címért.

Kolumbia – Brazília 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: J. Torres (60.), ill.

 

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore

 

Az utolsó körben Ecuador és Paraguay, valamint Venezuela és Kolumbia mérkőzését rendezik egy időben, mivel ezen találkozók döntenek a még kiadó negyedik helyezés sorsáról – amely vb-kvalifikációt ér. A házigazda harmadik helyét már senki nem veszélyeztetheti. Hétfőre virradóra, 00:30-tól rendezik a torna döntőjével felérő összecsapást Brazíla és Uruguay között, melyen az uruguayiaknak már a döntetlen is elég, a braziloknak viszont mindenképpen nyerniük kell a tornagyőzelemhez.

A következő forduló programja

Február 12., vasárnap, 22:00 Ecuador – Paraguay
Február 12., vasárnap, 22:00 Venezuela – Kolumbia
Február 13., hétfő, 00:30 Brazília – Uruguay

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!