Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: súlyos sérülést szenvedett az Atalanta meghatározó játékosa!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttese a szezon hátralévő részében már nem számíthat meghatározó játékosára, Hans Hateboerra, aki súlyos sérülést szenvedett a Lazio elleni mérkőzésen.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az Atalanta együttese 2:0-ra nyerni tudott a Lazio otthonában az olasz bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján. A bergamói gárda sikere azonban egy vezéráldozattal járt, Hans Hateboer ugyanis súlyos sérülést szenvedett. A holland védőt a 63. percben kellett lecserélni, és már akkor is csak segítséggel tudta elhagyni a pályát. Azóta egy specialista megvizsgálta Hateboert és kiderült, hogy az elülső keresztszalagja sérült meg annyira, hogy a holnapi nap folyamán meg is fogják műteni. Azt pontosan nem tudni, hogy a 29 éves játékosnak mennyi időt vesz majd igénybe a felépülése, de ebben a szezonban már nem fog pályára lépni, ami érzékeny veszteség az Atalanta számára.

Hans Hateboer 2017 januárjában került az Atalanta csapatához. A klub színeiben azóta 213 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A mostani idényben 19 találkozón 2 találatig és 1 előkészítésig jutott.