Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Salernitana most már tényleg menesztette edzőjét, régi ismerős az utód – HIVATALOS

A múlt hónapban számoltunk be róla, hogy az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Salernitana menesztette, majd visszafogadta az edzőjét, ám az együttműködés már nem sokáig folytatódott tovább…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

A gyenge eredmények hatására a Salernitana vezetősége úgy döntött, hogy menesztette Davide Nicolát, ezúttal pedig nem adta meg az esélyt sem, hogy újra visszakérje magát a csapathoz, mivel kinevezte az utódját is Paulo Sousa személyében.

A 49 éves tréner tavaly februárban, idény közben vette át a salernói csapat irányítását, és meglehetősen kilátástalannak tűnő helyzetből tartotta bent a csapatot az első osztályban. Nicola kezei alatt a Salernitana az idei szezonban lényegesen jobban teljesített és sokáig stabil középcsapatnak tűnt, ám az utolsó időszakban rendkívül gyengén teljeístett, a legutóbbi “kirúgása” óta négyből három meccset vesztett el és csak egyet nyert meg, így közvetlenül a kieső zóna előterébe süllyedt.

Az annak idején a hazánkban is dolgozó portugál szakember számára ismerős Olaszország, hiszen annak idején játékosként a Juventust és az Intert erősítette, míg Sousa 2015 és 2017 között a Fiorentina edzője volt. A rutinos tréner 2021-ben a lengyel válogatott szövetségi kapitánya volt, irányításával 15 mérkőzésen hat győzelmet, öt döntetlent és négy vereséget értek el, majd élő szerződését önhatalmúlag felbontva távozott a csapattól Brazíliába és a Flamengo edzője lett, de ott is csak hat hónapot töltött. A rióiaktól való tavaly júniusi távozása óta munkanélküli volt.